Om projektet…

Hjemmeside og Blog…

Arbejdet med at organisere og tilpasse hjemmesiden er påbegyndt en af de sidste dage i december 2012.

Indledningsvis arbejder jeg i bloggen. Her vægter jeg reportage- og dagbogs funktion over fotokvaliteten. Da det er meningen at hjemmesiden skal ende med blot at vise mine bedste og sjoveste oplevelser derudefra suppleret foto. Bloggen vil i en lang periode vise revl og krat. Nå ja – eneste og første foto af en fugl vil vel altid være det bedste 🙂

Gallerierne og forside dias-show bliver løbende koblet på med udvalgte foto. Forsidegalleriet viser p.t. udvalgte foto.

Der eksperimenteres stadig med formen. Ikke fordi jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg vil bruge lokalitet-dato-et-emne eller blot lokalitet-flere-emner med seneste indlægs dato øverst. Så p.t. den 25/3 2015 er det stadig lidt blandet, men jeg hælder stadig mest til lokalitet-emne-dato. Dog undtagelsesvis hvis der er tale om samme fugl, blomst eller lokalitet, så fornyes eller suppleres indlægget blot. Da samme emne, lokalitet og dato kan filtreres nærmest uendeligt ved brug af undermenuer eller blot tags. Det kræver en del disciplin ved oprettelse af de enkelte indlæg, mere end jeg bryder mig om. Så det vil løses hen af vejen antageligt for fuglenes vedkommende med en liste, hvor der vil være link til foto, hvis jeg har et sådant…

Billedkvalitet og opløsning vil være den bedst mulige, men forsidedias-show vises blot i 900 x 506 pixel. I gallerierne lægges nyeste foto i bredformat 2048 x ca. 1365. Således at de kan anvendes som baggrundskærm i Windows.  Ældre foto vil blive vist i bedst mulige format og opløsning 😉 Til brug for dias show vil det dog være fristende kun at uploade foto i de maximale 900 x 506 pixel. For at kunne styre billed kompositionen. Der vil stadig være nogle få foto med lav opløsning, fordi jeg ikke har bedre, og alligevel synes at disse foto skal vises. Ligeledes vil ældre foto jf. ovenstående være afhængige af det på optagelses tidspunktet mindre antal pixel, der var til rådighed i de tidlige digitale fotoapparater.

Hjemmeside og blog kan læses fra Internet-telefoner.

Det med store billeder betyder ikke længere så meget for hastigheden for hjemmeforbindelserne, men kan have en smule betydning ved læsning fra Iphone og andre Smartphone. Det er måske lidt synd, når nu brugerfladen allerede er tilpasset og fungere med disse medier. Jeg synes både læsning og betjening af hjemmesiden fungerer fint via brug af min internet telefon, men hører gerne, hvis andre har en anden oplevelse.

Vedligeholdelse og opdateringer.

Det er mit mål indtil videre, at producere gennemsnitligt 1 indlæg pr. uge. Her kan dog også være tale om ældre foto, men for alle billeders vedkommende, så vil de ende med at være nyredigeret. Da billedredigeringen foregår lidt anderledes nu end tidligere. Ældre billeder bliver lagt ind i datoorden, d.v.s. at ‘udgivelsesdatoen’ vil være den dag billedet er opdateret, og det dermed ikke vil være umiddelbart synligt i bloggen.

Lidt historie…

Min tidligere Hjemmeside..

Jeg har tidligere – for mange år siden – haft og brugt rigtig mange timer på egen hjemmeside, men den forsvandt beklageligvis med den daværende udbyder, og min daværende backup forsvandt også, da den lå hos hjemmesideudbyderen. Det var medio halvfemserne. Dengang rigtige mænd heller ikke tog backup 🙂

Den daværende hjemmeside  var egentlig årsagen til, at  jeg genoptog fotograferingen for ikke at komme i konflikt med  ophavsretsloven. Her blev jeg dog fanget af  denne gamle-nye hobby fotografering. Selvom billedkvalitet og kamera hastighed digitalt ikke var noget at råbe hurra for dengang. Så var digital fotografering lige mig. Adgangen til selv at  fremkalde billederne hurtigt og nemt på computeren. Afhængighed af farvefremkaldelses laboratorierne var væk. De gode gamle sort-hvid dage med egen fremkaldelse, var et stort plus, der  delvis forsvandt med farvebillederne fremkomst.

Rigtige fotografer rynkede godt nok på næsen af den digitale kvalitet medio halvfemserne, men til dokumentation var kvaliteten god nok for mig og andre. Flyvende fugle kunne ikke fotograferes, men blomster gik da an. Med megen forudseendehed, tålmodighed og held kunne sågar flyvende svirrefluer fanges med et kompakt kamera.

Hvorfor egen hjemmeside igen?

Når jeg har prøvet det før, og er glad for at være aktør og bruger på Fugle og Natur!
Det er først og fremmest fordi, jeg får mulighed for præsentation af nogle af mine foto i en noget højere opløsning, og så  selvfølgelig fordi selve er projektet sjovt. Derudover har jeg min søn som sponsor vedrørende domæne, support og serverkapacitet.

Det betyder også, at jeg over tid får lagt backup af mine bedre billeder uden for huset her.

WordPress

Produktet her fra WordPress (gratis motor) er anbefalet og delvis sponseret af min søn, Søren, som også er en rigtig god hjælper, når jeg enkelte gange er kørt fast eller farer vild i forståelsen af produktets strukturering og uendelig mange kombinationer og muligheder. Det er ligeledes Søren, der har valgt Photographer-themes (præsentationsdelen overfrakken :-))

Besynderligheder, der ikke er sprogligt orienteret, kan godt være fejl ;-), men da det lidt er “Learning by doing”, så kan det også være test relaterede besynderligheder være tilsigtede. Til den sidste bemærkning, så er der nok andre end mig, der vil kalde det helgardering 🙂

 

Statistik

Kilder:

Fugle og Natur 

C.A.M. Lindman, Nordens Flora

Danmarks fauna; illustrerede haandbøger over den danske dyreverden…

 

 

Revideret 23/7 2016